KŮŇ V ZEMĚDĚLSTVÍ - monografie 1967

Neohodnoceno
 
  • 1 z 9
 

KŮŇ V ZEMĚDĚLSTVÍ. Tato unikátní ekonomicko-zootechnická studie se zaměřuje na problematiku chovu a použití koní v nových podmínkách našeho zemědělství. Zabývá se otázkou produkce tažné síly koně, jejím měřením na podkladě fyzikálního hodnocení i využit

Vydání: 1. vyd.

Formát: 202, [5] s. : [1] příl. > 8°
Náklad: 3000 výtisků
Původní brož, velmi zachovalý stav.

Dostupnost Skladem (1 ks)
2 000 Kč    
Kód produktu 1973-55-047
Kategorie VARIA 2 - KOKICKOVI
 

KŮŇ V ZEMĚDĚLSTVÍ

Tato unikátní ekonomicko-zootechnická studie se zaměřuje na problematiku chovu a použití koní v nových podmínkách našeho zemědělství. Zabývá se otázkou produkce tažné síly koně, jejím měřením na podkladě fyzikálního hodnocení i využitím zemědělských potažních pracích. Navrhuje novou formu držení tažných koní v období pracovního klidu, uvažuje o optimální reprodukci stáda i o možnosti produkce jatečných hříbat. V obsáhlé příloze uvádí ekonomické podklady pro využití koňských potahů v doplňkových pracích. Zabývá se podrobněji i technikou vedení spřežení a jízdy. Zrod knihy byl velmi zdlouhavý a počítal se na roky. Výsledné dílo nemá dosud obdoby ani v naší, ani v evropské či světové literatuře a je určeno především pro potřebu techniků. Zklame tedy každého, kdo hledá běžnou hipologickou příručku i každého milovníka koní, protože je především naprosto realistickým, vysoce odborným pohledem na budoucí šance koní vůči moderní mechanizaci.

Pokud jste chovatelé a využíváte koně v tahu a zemědělství obecně, rozhodně si tuto práci v některé z vědeckých knihoven sežeňte nebo si ji pořiďte u nás. Text převzat z webu: http://www.equichannel.cz/kun-v-zemedelstvi

Vydání: 1. vyd.

Formát: 202, [5] s. : [1] příl. > 8°
Náklad: 3000 výtisků
Původní brož, velmi zachovalý stav.

Autoři: Jaromír Dušek, František Bříštěla a Josef Dušek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: